zasto-vam-je-stalno-hladnoPostoje osobe naročito preko zime osećaju stalnu hladnoću i pored dobro zagrejane sobe.Kod ovih osoba zdravstveni problem može da bude uzrok zimogrožljivosti, ili  razni faktori:
-Usporen rad štitne žlezde-hipotireozis, treba proveriti standardne analize krvi sa dodatnim testovima da se proveri rad štitne žlezde.
-Nedovoljno spavanje-ako ste hronično neispavani, iscrpljeni nedostaje vam odmor, rad nervnog sistema koji učestvuje u regulisanju telesne temperature je uveliko poremećen.Organizmu je potreban neophodan odmor.
-Stalna napeta stresna situacija iscrpljuje organizam, zato treba povremeno da se opustite uz izlete ili slobodne trenutke.
-Gljivična infekcija-kandidiaza može izazvati poremećaj u radu hipotalamusa koji je povezan sa termoregulacijom tela.

Treba uraditi ispitivanje na kandidu i svakako smanjiti unos šećera.
-Manjak ili nedostatak gvoždja u organizmu, može biti jedan od uzroka osećaja hladnoće.Pomoću gvoždja kiseonik stiže do ćelije, koji je potreban za proizvodnju energije.Ukoliko ćelije ne proizvode dovoljno energije zbog niskog nivoa gvoždja naša termoregulacija je blokirana i ne možemo da se ugrejemo.Analizom krvne slike treba proveriti i lečiti.
-Mršavost može biti uzrok  osetljivosti na hladnoću.Ukoliko nemate dovoljno masnog  tkiva kao-izolator za hladnoću treba nastojati da popravite telesnu težinu ili da se dobro obučete.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.