motor-na-akumulatorDa li se sećate kada ste bili mali i uzbuđenja kada ste dobijali i otvarali neki poklon? Retko šta može da zameni takvu dečiju radost! Pokloni za svu decu imaju specijalan značaj koji pamte tokom cele godine, a čak i duže.

Kada kupujete poklon za dete, uvek mislite na njegov uzrast. To znači da za bebe kupujete igračke zvečke, mekane, zaobljenih ivica, jarkih boja. Ako se odlučujete za knjige, neka budu sa jasnim ilustracijama, od kartona, ili plastične, koje se mogu poneti i u kadu prilikom kupanja.

Svojoj bebi ponudite zvečke i različite visuljke iznad kreveta. Budite kreativni, neke igračke možete napraviti i sami od manjih praznih kartonskih kutija, polunaduvanih balona, ukrasnog šarenog papira. Pored toga preporučujemo i plišane igračke raznih dimenzija, loptice, plastificirane slikovite knjige i gumene igračke za kupanje.

Pravi pokloni za decu od 1 do 3 godine su upečatljivi i ostaju im u sećanju. Većina dece se „vezuje“ za igračke kao što su lutke, automobilići, i sve ono što ima kombinaciju audio i vizuelnih efekata. Osim toga, deca vole posude različitih veličina. Zato, pronađite ono što se zatvara i otvara, omogućuje stavljanje, dosipanje, presipanje iz jedne posudu u drugu.

Devojčica će se sigurno obradovati lutki ili barbiki, dok su dečaci fanatici supermena, spajdermena i betmena.
Starijim decama možete pokloniti već „ozbiljnije igračke“. Ako znate da nešto sakuplja ili je opsednut crtanjem, muzikom, u svakom slučaju će se više obradovati slikovnici, olovci, flomasterima ili instrumentu. Verujte, ovi stvari će još više pomoći u njegovom razvoju.

Novo interesovanje vašeg deteta mogu postati i kompjuterske igre ili play station. Uz njih, dete uči jezik novih tehnologije i novih medija. Idealne su igrice koje nemaju agresivan sadržaj, koje vežbaju reflekse, motoriku, koncentraciju…. koje su istovremeno i edukativne, i zabavne. Nemojte „bežati“ od ovih igara i igračaka samo zato što vi mislite da nisu korisne. Umesto toga, pronađite one koje to jesu i ograničite vreme sedenja pred računarom. U tom slučaju, dete neće formirati loše navike a provodiće vreme na način koje samo želi.

Decama koje obožavaju sport i rado provode vreme u prirodi, obavezno kupite bicikl, rolere ili trotinet. Obožavaće svaki minut provedeno uz ove igračke. Za starije su tu društvene igre, karte, šah ili puzzle. Međutim za ljubitelje čitanja možete pokloniti i neku interesantnu knjigu. Obradujte svoje mališane i decu sa originalnim poklonima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.