KejpLONDON – Vojvotkinja od Kembridža, do juče Kejt Midlton, godinama je brižljivo pripremana za sve dužnosti koje je očekuju kao suprugu princa Vilijama, drugog u redu za nasleđe britanskog trona. Međutim, na stranu sve ceremonijalne obaveze, njena prva i najvažnija dužnost je da rodi naslednika (što se, prema tradiciji u kraljevskoj porodici, očekuje u narednih godinu dana).

 

Budući da je već najavila da će u naredne dve godine biti posvećena braku i Vilijamu, te izbegavati većinu obaveza koje joj titula i status nalažu, čini se da je Kejt rešila da poradi upravo na pitanju naslednika i tako osigura i učvrsti svoju poziciju u kraljevskoj porodici.

Nakon 350 godina britanska kraljevska kuća dobila je za snahu devojku iz građanskog staleža, koja će morati dobro da se potrudi da opravda poverenje koje članovi kraljevske porodice za sada imaju u nju. Ulaskom u brak Vilijam i Kejt su na sebe preuzeli nove obaveze koje moraju da izvršavaju kao kraljevski bračni par, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža. Međutim, mladenci će svoje obaveze svesti na minimum u naredne dve godine. Vilijam želi da se posveti svom poslu u vojsci, a Ketrin ne želi da se u javnosti pojavljuje bez svog supruga.
Dobro obavešteni izvori iz dvora tvrde da Kejt želi da joj uzor bude Kamila, Čarlsova supruga, koja ima samo sporednu ulogu. Kejt je svojim prijateljima poverila da želi da uživa kao i svaka druga žena pilota RAF-a, koliko god je to moguće. U narednih par meseci mladenci će se zajedno pojaviti svega nekoliko puta, uključujući tu i veliku proslavu 90. rođendana princa Filipa, te proslavu dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II kojom će se obeležiti 60 godina njene vladavine. Princ Filip će na svojoj rođendanskoj proslavi razdeliti neke od svojih dužnosti i pokroviteljstva prvenstveno vezana za brojne sportske manifestacije i humanitarne organizacije, a očekuje se da će jedan deo preuzeti na sebe upravo Vilijam i Kejt.
Mladi par će takođe u narednih godinu dana biti obavezan da promoviše i Olimpijske igre u Londonu 2012, a ono što će Kejt morati sama da uradi je turneja po Kanadi, koja je očekuje već početkom jula. Kako je Vilijam pokrovitelj više humanitarnih organizacija, očekivano je da će mu Kejt u prvo vreme pomagati i u tom domenu, a zatim bi trebalo i da sama pokrene svoje humanitarne projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.