uspean_brakOsnova i kamen temeljac svakog uspešnog braka leži u ljubavi, međutim, samo ljubav često nije dovoljna. Šta možemo učiniti da učinimo brak boljim i trajnijim?

Slušanje
Neophodno je, važno i od velike pomoći mogućnost da zaista saslušate i čujete svog partnera, kao i on Vas. U situacijama kada nekog poznajemo izuzetno dobro, česta je greška da pomislimo kako sve o partneru i njegovim osećanjima/razmišljanjima znamo. Umesto toga, naučimo da zaista slušamo jedni druge, bez prethodnog brzopletog zaključivanja nečega što možda i nije tačno – na taj način, iskazujemo saosećanje i empatiju poboljšavajući međusobne odnose.

Smejanje


Ne uzimajte uvek stvari zdravo za gotovo i suviše ozbiljno. Nekada je dobro i, štaviše, poželjno smejati se – jedno drugome i jedno sa drugim. Pokušajte da okrenete stvari na šalu, kada postoji neka tenzija među vama – primetićete da je vrlo teško ostati ljuta u takvim situacijama.

 

Posmatranje
Koliko često ste čule izreku „Pogled govori više od reči“? Potrudite se da posmatrate jedno drugo, bez reči, u trajanju od nekoliko minuta…svakodnevno bi bilo idealno. Tako jednostavna stvar, a toliko delotvorna – iz više razloga. Čitanje znakova ljubavi iz pogleda, prisećanje svih onih razloga zašto ste se jedno u drugo zaljubili, osećaj mira i spokojstva, sve te pozitivne energije koja Vas okružuje…neprocenjivo.
Hvala
Jednostavna jedna reč, ali preko potrebna i korisna. Ponovićemo, ne uzimajte stvari zdravo za gotovo i nemojte biti bezosećajni, kada to niste. Stavite partneru do znanja koliko Vam on i njegovi/njeni znaci pažnje znače – bez obzira koliko mali bili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.