Pravila_i_saveti_uredjenje_stanaOtkrijete vlastiti stil. Vaš bi životni prostor trebao biti ujedno i odraz vaše osobnosti jer ćete se samo tako u njemu osjećati ugodno.
Prelistajte časopise i izdvojite slike koje odgovaraju viziji vašeg savršenog kutka.
Zatim ih analizirajte kako biste utvrdili koje vam boje i oblici odgovaraju, koji materijali, namještaj i odgovor će se nametnuti sam od sebe.

Jedan od osnovnih elemenata uređivanja stana je određivanje odgovarajuće palete boja. Svaki prostor treba imati jednu osnovnu boju, sekundarnu boji i boju koja daje naglasak i to u proporciji 60:30:10. Svakako, treba izbjegavati to da sve tri boje budu podjednako zastupljene. Boja koja daje naglasak bi trebala biti prisutna u detaljima: jastucima, vazama, lampama i slikama.

Sljedeći korak je miješanje teksture kako prostor ne bi izgledao monoton. Na primjer: ispod glatkog stola stavite čupavi tepih. Svakoj prostoriji je potrebna dovoljna količina svjetlosti, iz tri izvora koji formiraju trokut. Tako će centralni dio biti najviše osvijetljen. Na kraju treba izbalansirati veličine i oblike. Ukoliko u prostoriji ima previše različitih predmeta po veličini i obliku doći će do neuravnoteženosti. Ukoliko dominiraju predmeti oštrih rubova tu monotoniju treba razbiti ovalnim predmetima. Nadamo se da će vam ovih par savjeta pomoći u uređenju vašeg životnog prostora.
Izvor:Krstarica.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.