spremanje__sa_ekoloskim_sredstvimaIndustrijska sredstva za čišćenje često su štetni za zdravlje, naročito može biti štetno za decu.Možete i Vi ručno da napravite tzv. „zelena sredstva“, koji dobro miriše, nisu škodljiva, postiže se isti efekat i štedite novac.U vašem domu će savladati čist vazduh, besprekorna čistoća i srećna porodica.Kada svojeručno pravite sredstva za čišćenje potrebni su nekoliko stvari, a to u većini se nalazi u vašoj kući.
*Par starih flaša sa rasprašivačem
*Kuhinjska so
*Soda bikarbona
*Voda sa česme
*Prirodni sapun ili tečni
*Maslinovo ulje
*Svež limun
*Neka vrsta eterična ulja eukaliptus, lavanda ili limunova trava.
Pranje stakala-Prozora
Za pranje zeleno čišćenje se koristi sirće i voda.Potrebno je pomešati jednu čašu sirćeta na 3 litre vode i sipati u flašu za  rasprašivanje.Poprskati po prozorskom staklu, i obrisati flanelskom krpom.Umesto sirćeta može se koristiti i svež sok od limuna ili soda bikarbona.
Čišćenje za sve namene
Može da se napravi dezinfekciono sredstvo sa 2 čaše vode, malo tečnog sapuna, 10-15 kapi eteričnog ulja  (lavanda, eukaliptus).Tu mešavinu  možete koristiti za bilo koju površinu u kući na zidove, nameštaj, umivaonik, wc šolju.Ne smete koristiti za staklo jer ostavlja mrlje.
Borac protiv budji
Ako se budj pojavi u kući teško se može rešiti.Taj problem treba rešavati sa prevencijom.Da bi ste sprečili nastanak budji, pomešajte 2 čaše vode i 5-10 kapi čistog esencijalnog ulja čajnog drveta.Jedanput nedeljno treba poprskati zidove i ostaviti da se osuši.Ima prirodni antiseptički kvalitet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.