Eliminiite_sve_kune_alergeneLista alergena koji nas vrebaju u sopstvenom domu, prilično je dugačka. Alergeni se kriju na raznim mestima u vašoj kući, ali postoje trikovi kako da ih se rešite.
Životinjska dlaka uvek može da se prošvercuje u kuću

Ukoliko ste alergični na životinjsku dlaku, a nemate kućnog ljubimca, opet se može dogoditi da vas dosadna kijavica iznenadi. Alergen na svojoj garderobi mogu mogu da donesu i prijatelji koji imaju pse ili mačke, čak iako ne povedu ljubimca sa sobom.
Usisajte kauč ili tapacirane stolice čim vaš prijatelj ode. Da biste sprečili da se alergen ponovo vrati, već kod sledećeg usisavanja, promenite kesu za usisivač.

Jastučići i prekrivači su rasadnici grinja

Perutanje vaše kože u kontaktu sa nameštajem podstiče nastanak grinja. One se gomilaju na ovakvim vrstama podloga, jer im toplota i vlaga vašeg tela pomažu da se razviju.
Jednom godišnje menjajte stare jastuke za nove, a jastučnice i prekrivače što češće perite u veš mašini.

Police sa knjigama pune su prašine

 

Prašina se sakuplja na knjigama i drugim predmetima koje držite na policama, uključujući i ramove sa fotografijama. Knjige takođe mogu da postanu prava riznica buđi, pogotovo u vlažnim uslovima.
Držite police što dalje od kreveta, a najbolje je da ih nemate u spavaćoj sobi. Nakit i razne druge sitnice držite u vitrinama sa staklom da ne bi skupljali prašinu. Čistite i usisavajte podove u spavaćoj sobi, barem jednom nedeljno.
Asura u kupatilu skuplja grinje i buđ

Ako vam se dogodilo da imate napad kijanja ili gušenja kad izađete ispod tuša, uzrok problema je verovatno u grinjama i buđi. Njima pogoduje vlažna sredina pa se najčešće talože na asurama, mokrim peškirima i vešu koji dugo stoji neopran.
Izaberite asuru koja se pere i činite to jednom nedeljno. Posle tuširanja, otvorite prozor da se kupatilo što pre prošuši i ne dozvolite da vam se vlažan i prljav veš gomila.

Bilje su pravi mamac za buđ

Vlažno zemljište pomaže skupljanje prašine i buđi, a ako povremeno prospete vodu zalivajući biljke, dosadni alergeni će se gomilati i na tepihu ili zavesama.
Odreknite se biljaka, ukoliko vam prašina i buđ smetaju. Ako ih ipak zadržite, neka saksije budu na tacnama, kao i što dalje od tepiha i zavesa. Postavite kamenčiće oko biljke na zemlju, što će izgledati dekorativno, a i sprečiće širenje buđi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.