Pet_najprljavijih_i_najopasnijih_mesta_u_kuiSvi se trudimo da održavamo čistoću, ali postoje mesta u kući koja su puna bakterija opasnih po zdravlje.
Možda ste pomislili da je WC šolja najveći izvor bakterija u kući? Međutim, varate se jer se ona ne nalazi ni u prvih 20 mesta. Ako želite da budete sigurni da je vaša kuća bezbedna prvo saznajte koja mesta u vašem domu su potencijalni izvori zaraze.
SUNĐER ZA SUDOVE
Mnoga istraživanja su pokazala da je sunđer za sudove mesto koje skriva najviše bakterija u celom domaćinstvu. Bakterije sa ruku, posuđa i sudopera završe upravo u sunđeru, a kao uglavnom vlažno mesto on je omiljen bakterijama, koje se zavuku u njega i uživaju u pogodnom okruženju. Zato zamenite što češće stari sunđer novim i redovno ga isperite sredstvima za čišćenje na bazi hlora.
DASKA ZA SEČENJE
Daska za sečenje može da bude veoma opasna za vaše zdravlje. Svakodnevno pripremanje hrane zahteva i svakodnevno pranje daske pa ako to niste činili do sada, vreme je da počnete jer na dasci se krije veliki broj opasnih bakterija, gljivica i plesni. Posle svakog korišćenja operite deterdžentom za sudove i vodom.

DRŽAČ ČETKICA ZA ZUBE
Neke od najopasnijih bakterija nalaze se u vašem kupatilu, tačnije u čašici u kojoj držite četkice za zube. Stalna vlaga je idealno mesto za razvoj gljivica i plesni, pa bi bilo poželjno da čašicu perete dva puta nedeljno sapunom i vodom.
POSUDE ZA KUĆNE LJUBIMCE
Zbog ustajale hrane i konstantne vlage i posude vaših ljubimaca su vrlo visoko na lestvici najopasnijih i najprljavijih mesta u domaćinstvu. Svakih nekoliko dana činijicu dobro potopite u vodu sa deterdžentom, ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim dobro isperite toplom vodom.
APARAT ZA KAFU
Rezervoar za vodu u aparatima za kafu je vlažno i mračno mesto, a samim tim i savršeno za razvijanje i množenje mikroorganizama. Ovaj problem možete da rešite sa malo sirćeta. Sipajte sirće u posudu i ostavite da odstoji oko pola sata ili isperite toplom vodom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.