Anatomski-jastukAko nemirno spavate, budite se umorni i osećate kao da vas je neko pregazio verovatno imate loš jastuk.Po tvrdnjama kiropraktičara, pravilnim odabirom jastuka jutra ćete dočekati puni snage, odmorni i sveži.
Medju savetima za bolje spavanje naročito se ističe činjenica da bez obzira na to u kojem položaju spavate, jastuk treba ispuniti liniju ispod glave i vrata, s naročitim naglaskom na jastuke koji će dati dovoljnu potporu vratu.
Jastuk mora biti udoban, kao prvo, pa se ljudi često odlučuju za anatomski jastuk koji ima udubljenje za glavu i potporu za vrat. Obično su napravljeni od memorijske pene koja će oblikovati prema vašoj glavi, ali oni znaju da zadržavaju toplotu što može da uzrokuje nemiran san u toplijim danima.Veliki jastuci sjajni su kao potpora kičmi pri spavanju, jer ako ih obgrlite stavićete je u neutralan položaj u kojem neće biti opterećenja. Najbolji položaj za spavanje, prema kiropraktičarima, je bočni ili na leđima. Ako spavate na boku, neka vam noge budu blago savijene jer ćete tako kičmu opet dovesti u neutralan položaj.Spavanje na stomaku nije dobro za vrat jer će takav položaj neprestano pritiskati kičmu što će u konačnici izazvati probleme sa vratom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.