idealna-dizajnerska-resenja-za-malu-kuhinjuMnogi od nas žive u malim stanovima što najčešće znači da je i kuhinja u njima takođe mala. Uređenje male kuhinje može biti pravi izazov ako nastojite da uklopite sav nameštaj i aparate u tako skučen prostor, zato morate primeniti pametna dizajnerska rešanja da bi vaša kuhinja istovremeno bila praktična i izgledala atraktivno.
Predstavljamo vam nekoliko dizajnerskih rešenja za male kuhinjske prostore koja će vam sigurno pomoći da adekvatno uredite svoju kuhinju.
Nameštaj mora biti praktičan, zato birajte elemente sa mnogo fioka i polica gde ćete odložiti sve ono što bi moglo stvarati nered.Jedna od najpametnijih mogućnosti za uštedu prostora jeste maksimalno korišćenje zidova na koje ćete postaviti ormariće, police i ostale elemente.Viseći elementi sa prostorom za ugradive električne uređaje su neizostavni, jer će vam mnogo pomoći da dobijete na prostoru.Boje takođe igraju veliku ulogu kada je reč o izgledu malih kuhinja. Bela i svetle boje vizuelno će učiniti da kuhinja izgleda prostrano i atraktivno.Ako se opredelite za nešto smeliji stil, upotrebite jarke boje, makar samo za ormariće ili keramičke pločice.

Nameštaj u različitim bojama može biti pametan izbor, jer varijacija boja čini da svaki komad vizuelno deluje izdvojeno, ali to je dobra ideja samo za ljubitelje šarenila.Što se materijala tiče, odaberite onaj koji vam se najviše dopada bilo da je to drvo ili metal. Radna ploča čak može biti izrađena od mermera, koji zaista deluje otmeno i šik. Radne površine uvek održavajte urednim da biste imali dovoljno iskoristivog prostora.Ako prostor to dozvoljava, u kuhinju možete postaviti mali trpezarijski set, ili bar nekoliko stolica, na primer, uz radni deo, koji vam može poslužiti kao sto za brzi obrok.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.