sarm-metalnih-krevetaMetalni kreveti se odlično uklapaju u sve stilove uređenja, pa su zbog toga uvek u trendu. Metal je hladan materijal, ali farbanje kreveta živim bojama neutralizovaće te hladnoću. Metalni delovi mogu biti zastupljeni i na radnom stolu ili policama za knjige i tako povezivati sve elemente nameštaja.
Odabir pravog kreveta često nije lak zadatak, jer je mnogo parametara koje treba zadovoljiti. Krevet mora biti čvrst i stabilan, što je preduslov za njegovu dugotrajnost. Mora biti dobro urađen i čvrst kako se ne bi pomerao i stvarao neprijatne i iritiraujuće zvuke. Prilikom kupovine uvek proverite deklaraciju s opisom materijala i čvrstoće kreveta, što će vam olakšati odabir. Posebnu pažnju posvetite čvrstoći pri kupovini dečjih kreveta, jer oni, najčešće, osim za spavanje, služe i za igru, te su tako izloženi većim opterećenjima.
Metalni kreveti se izrađuju u različitim oblicima, a mogu se kombinovati i s drugim materijalima, poput drveta. Kreveti od kovanog gvožđa najčešće su pocinkovani i tako zaštićeni od korozije, a ako su od drugih vrsta metala, onda je urađena plastifikacija profila. Metalni kreveti su najčešće montažni, sastavljeni od kvadratičnih ili okruglih cevi koje se jednostavno sastavljaju i rastavljaju, pa je ovakve krevete jednostavno premeštati. Mogu biti sklopivi, te idealno poslužiti za smeštaj gostiju.

Završna obrada metalnih kreveta može biti u raznim bojama. Metalnu konstrukciju jednostavno je obojiti i tako je prilagoditi postojećim nijansama u enterijeru. Ovi kreveti deluju prozračno i elegantno, za razliku od masivnih drvenih, pa su kao takvi posebno preporučljivi za manje spavaće sobe u koje je potrebno smestiti bračni krevet dimenzija 180×200 cm ili 200×200 cm.
Metalni kreveti se, u zavisnosti od dizajna, dobro uklapaju u sve stilove uređenja. Moguće ih je oblikovati i obraditi na različite načine, pa mogu biti minimalistički, ali i raskošni, glamurozni. Metalni krevet s drvenim detaljima odlično povezuje nameštaj u spavaćoj sobi, poput garderobnih ormara i komoda, u skladnu celinu.
Kombinacijom dvaju materijala pojačava se efekt metala u enterijeru, pa do izražaja dolazi njegova lakoća i elegancija. Prednost metalnih kreveta je u tome što nikada ne izgledaju masivno u prostoru, bez obzira na dimenzije. Mogu biti izrađeni s uzglavljem i zanožjem. Uzglavlje se oblikuje u različitim oblicima – pravougaonim, zaobljenim ili talasastim, što može biti više ili manje naglašeno. Način izrade uzglavlja uveliko će odrediti vizuelni doživljaj kompletnog kreveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.