Vežbanje u prirodi budi optimizamIzlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, deluje umirujuće na kompletan organizam i usklađuje biološki ritam.
Dobrobiti vežbanja pod vedrim nebom su višestruke, jer rekreacija u prirodi budi optimizam i jača volju. Osim toga izlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, deluje umirujuće na kompletan organizam i usklađuje biološki ritam koji je važan u pravilnom funkcionisanju centralnih organa.
Ukoliko za trening pod vedrim nebom izaberete park ili igralište blizu kuće kao rekviziti mogu da posluže klupe, drveće, grane, panjevi, dečje penjalice… Uvek razmišljajte o treningu celog tela, i koristite složene vežbe koje zahtevaju aktivaciju većih mišićnih partija poput nogu i leđa.
Pre svakog vežbanja hodajte ubrzano najmanje 15 minuta da bi se telo zagrejalo i pripremilo za napor.
Klupa
Sklekove, propadanja i trbušnjake možete da izvodite na klupi. Pri tome je poželjno da svaku od navedenih vežbi ponovite u tri serije sa maksimalnim brojem ponavljanja.
Drveće
Zgibove i najrazličitija podizanja i penjanja najlakše ćete da izvedete uz pomoć jakih grana. To su vežbe kojima se jača gornji deo tela.
Trava
Na osunčanim i suvim travnatim površinama možete da radite čučnjeve i iskorake. Ukoliko su vam statični iskoraci postali isuviše lagani probajte iskorake u kretanju, ili iskorake sa penjanjem na klupu. Kao i kod iskoraka i čučnjevi mogu da imaju mnogo varijacija, tako da možete da se oprobate i u izvođenju polučučnja, sumo čučnja, dubokog čučnja, kao i čučnja sa skokom ili jednostavno izdržaja u čučnju.
Stepenice
Jedan od korisnijih objekata za trening svakako su i stepenice. Možete da trčite uz ili niz stepenice, skačete jednom ili sa obe noge, penjete se ili spuštate bočno, a sve da biste imali jače noge i lepše gluteuse – mišiće zadnjice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.