U mnogim slučajevima mi sami učinimo zdravu hranu nezdravomU ovoj užurbanoj današnjici u koju smo svi upali, nije retkost da se skuva nešto „na brzaka“ i to od „zdravih“ namirnica koje ste kupili u prodavnici… Ali jeste li stvarno napravili zdrav obrok?
Za sledećih 5 namirnica verujemo da su zdrave, a zapravo u većini slučajeva nisu i zbog njih možemo nesvesno da unesemo i do 1.000 kalorija više!
Energetske pločice
Sigurno pomažu ako vam nedostaje energije, ali i viška kalorija – posebno ako odaberete one s dodatkom čokolade, sirupa ili šećera. Najsigurnije energetske pločice možete da naprave sami kod kuće i tako kontrolišete sastojke.
Gotove salate
Nisu sve iste, a one koje su već gotove za jelo često sadrže nepotrebne kalorije i nezdrave masnoće, zahvaljujući dodacima poput majoneza, ulja i ostalih sastojaka.
Smuti
Osnova smutija su voće i mleko i oni mogu samo da prijaju zdravlju. Ali, duple porcije, dodaci poput sirupa ili sladoleda ovom napitku dodaju dosta kalorija.
Smrznuti jogurt
Čini se kao zdraviji izbor od sladoleda, ali ako imamo na umu da su porcije velike i obično sadrže dodatke poput čokoladica ili karamele, jasno vam je da ova poslastica i nije toliko zdrava kao što mislimo.
Sosovi za testeninu
Istina, paradajz je pun antioksidanasa koji čuvaju zdravlje organizma tako što se bore protiv uticaja slobodnih radikala koji utiču na pojavu raznih bolesti – od gojaznosti do malignih oboljenja. Ipak, kada je u pitanju konzervisana verzija, dodaju se šećeri, konzervansi i pojačivači ukusa, pa on više i nije toliko zdrav.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.