Dodaci za zdravu kafuMnogima je nezamislivo bez prve jutarnje kafe da započinju dan.Često se misli da kafa donosi budnost i energiju.Umereno pijenje kafe donosi pozitivne efekte po zdravlju.Ovaj napitak možete učiniti još zdravijim i aromatičnijim.U pripremljenu kafu možete staviti sledeće:
*crna čokolada-flavonoidi iz čokolade poboljšavaju cirkulaciju, koncenraciju i budnost.Deluju antiinflamatorno i regulišu krvni pritisak.
*kokosov šećer se ne dobija od kokosa već od soka cveta kokosove palme.Sadrži manje količine gvoždja, magnezijuma, cinka i B komplex vitamina, zatim inulin koji deluje kao prebiotik.
*kokosovo mleko i ulje naročito je izuzetan, kome smeta laktoza iz kravljeg mleka.Kokosovo mleko sadrži laurinsku kiselinu  što raspolaže antiviralnu i antibakterijsko dejstvo.U kafu možete staviti 1 supenu kašiku kokosovog mleka a od kokosovog ulja samo 1 kafenu kašičicu.
*dobar izbor za kafu ekstrakt od vanile koji ima slatkastu aromu, dobro deluje na raspoloženje i otvara apetit.
*djumbirov pah u vrlo maloj količini može da se dodaje, podstiče varenje, smanjuje nadutost i gasove-usput ima izvrsnu aromu.
*možete u kafu dodati malčice cimeta ili ubaciti štapić od cimeta u šolju.Vrlo je korisno u hladnim danima jer deluje antiviralno i antibakterijsko.Još vam pomaže u regulaciji nivoa šećera i triglicerida u krvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.