Lekovitost jaja japanske prepeliceJaja japanske prepelice smatraju se lekom budućnosti jer sadrže vitamine, minerale, esencijalne kiseline.
Preporučuje se deci u razvoju, kod slabog apetita, ljudima za oporavak nakon bolesti, starijoj populaciji.Kao lek konzumira se u svežem stanju.Uzima se na prazan želudac pola sata pre jela, najbolje ujutru pre doručka.Ako se koristi kao lek, ne sme biti starija od 30 dana, tada ima najveću lekovitost.Čuva se u hladnjaku na temperaturi od +1 do +4 C stepeni.
U sebi sadrži 5 X više fosfora, 8 X više gvoždja, 6 X više vitamina  B1 i 15 X više B2 vitamina od jaja domaćih koka.
Koristi se u lečenju sledećih oboljenja: kod visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, dijabetesa, migrene, čira na želucu, astme, anemije, začepljenja krvnih žila, slabog imuniteta organizma, opstipacije, sportisti i fizički radnici, bolesti nervnog sistema.Osobe koji imaju osetljiv žuč treba da budu oprezni.Početi sa 1 jajetom i postepeno povećati na 4 jaje dnevno.Ako žuč ne dozvoljava upotrebu treba prekinuti.Za vreme terapije upotreba alkohola nije preporučljivo.Zbog lakšeg konzumacije može da se umuti mikserom uz raznih dodataka-soka od jabuke, narandže, limuna, meda ili jogurta.
Jaje prepelice kao lek koristi se u navedenim količinama.
-120 komada prepeličnih jaja kod: povišenog krvnog pritiska, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.
-240 komada prepeličnih jaja kod: anemije, dijabetesa, astme, visokog holesterola, težak fizički rad, sportisti, migrene, gastritis, slabog imuniteta.
-1080 kom prepeličnih jaja kod: tumora na mozgu, premor usled teškog fizičkog rada.
Lečenje se sprovodi vrlo disciplinovano u zavisnosnosti od bolesti.Prva tri dana lečenja pije se po 3 jaja, a nakon toga sve do kraja lečenja po 5 jaja.
Deca treba da uzimaju zavisi od uzrasta  do tri godine 2 jaja dnevno, do pet godina 3 jaja, a do deset godina uzrasta 4 jaja.
Terapija treba da traje od 15-50 dana, ako je potrebno posle pauze od dva meseca može da se ponovi.Nema štetnih efekata, ne treba sprovoditi kojima je zabranjeno belančevina (jaje, meso, mleko).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.