Uticaj koktela za štitnu žlezduNa rad štitne žlezde povoljno utiče jedan koktel koji sadrži: djumbir, limun, brusnica, muskatni oraščić, pomorandža, cimet.Sastojci ovog koktela imaju antiinflamatorna dejstva, sagorevaju masti i rgulišu rad štitne žlezde.Sa usporavanjem štitne žlezde usporava se i metabolizam koji utiče na telesnu težinu.
Djumbir: je snažan antiinflamatorni začin.Iz korena djumbira nastaje gingerol-uljana smola, koji je jak antioksidant.Sadrži vitamine naročito C i B6 zatim minerale magnezijum, natrijum, kalcijum.
Brusnica:sadrži fitonutrijente, ublažava upale u plućima i respiratornom traktu, štiti ćelije od oštećenja koju izazivaju slobodni radikali.
Limun:bogat je vitaminom C, kalijumom i pektinskim vlaknima, pomaže u sagorevanju masti i blagi laksativ.
Pomorandže: bogat je vitaminima  A, B, C E, sadrži biljne materije snižava holesterol i krvni pritisak, minerale i flavonoide.
Muskatni oraščić: odličan začin za detoksikaciju tela, čim se smanji količina toksina, rad štitne žlezde se poboljšava.Oraščić sadrži bioaktivne komponente koji pomažu bolju funkcionisanju jetre i bubrege, rastvara odredjenih vrsta bubrežnih kamenova.Poboljšava san.
Cimet: ima antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo, utiče na rad hormona, smanjuje apetit i dobar je za mršavljenje.
Za ovaj koktel potrebno je:
*1/4 kašičica djumbira u prahu
*1/4 kašičice limunovog soka
*1/2kašičice cejlonskog cimeta
*1/4 kašičice muskatnog oraščića
*1 šolja soka od brusnice
*3/4 kašike soka od pomorandže
*2 šolje vode
Priprema:stavite vodu da provri i dodati cimet, djumbir, muskatno oraščiće i sok od brusnice.
Skinuti sa vatre i ostaviti 20 minuta da se slegne i na kraju dodati sok od limuna, pomorandže i koktel je spreman za piti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.