Prirodni sagorevači mastiPrekomerno formiranje masnih naslaga utiče na razvoj gojaznosti, kako estetski tako i zdravstvenih posledica.Negativno utiče na fizički izgled osobe, ali i na celokupno zdravlje organizma.
Gojaznost narušava kvalite života, umanjuje fizičku sposobnost i narušava samopouzdanje.
Gojaznost treba sanirati oslobadjanjem viška masnih naslaga.Može da se postigne prirodnim sagorevačima masti ili uzimanjem suplemenata.Prirodne sagorevače masti mogu upotrebljavati sva populacija bez obzira na pol i starosno doba ili na zdravstveno stanje.
Nabrajamo sledeće namirnice-napitaka od prirodnih sagorevača masti:
Limun zauzima prvo mesto od prirodnih sagorevača masti zahvaljujući limunske kiseline i vitamina C.Upotrebljavati bez šećera ili zasladjivača cedjeno ili oljušteno jesti.Time jača imunološki sistem u cilju sagorevanja masti treba uskladiti sa željenim rezultatima.Tu se ubraja i grejpfrut isto sadrži puno C vitamina i biljnih vlakna.Treba napomenuti ananas, koji je isto prirodan sagorevač masti.Sadrži Bromelin vrsta enzima koji aktivno doprinosi razgradnje masnih naslaga.
Sledeći je Djumbir, najbolje je konzumirati u svežem obliku.Ima antioksidantnu, termogeno delovanje i time uklanja formiranje novih masnih naslaga.Na tržištu je dostupan u vidu praha, čaja, tableta ili kapsula.
Zeleni čaj se koristi kao sagorevač masti vrlo snažan antioksidant, sadrži katehineu, razgradjuje i eliminiše oksidanta u masnim naslagama.Konzumira se bez šećera od 3-5 šolje dnevno.
Treba napomenuti i kiseli kupus sa rasolom u cilju sagorevanja masnih naslaga, dosta sadrži C vitamina i treba konzumirati u svežem obliku.
Na redu su i ljute namirnice:ljute papričice sadrže kapsacin koji je dobar sagorevač masti.
Direktno utiče na simpatički nervni sistem i u tom trenutku metabolizam se ubrzava za 20-30 stepeni.Na sličan način deluju i začini jakog ukusa od koji vam se čini da gorite to je:
cimet, karanfilić, kurkuma, biber.Na kraju ne treba izostaviti cenjenu omiljenu kafu 1-2 šoljice dnevno zbog sadržaja kofeina što ubrzava sagorevanje masti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.