Ženšen ili ginseng je lekovita biljka sa čudotvornim korenom, koja leči sve bolesti.Koren joj je cilindričan po obliku podseća na čovečje telo. Ubraja se u adaptogene biljke koji jačaju čitav organizam.Najviše ga koriste kinezi ali potiče iz Amerike, Sibira, Kine, Koreje, Indije.
Ženšen se preporučuje: sportistima, radnicima koji obavljaju teške fizičke poslove, malokrvnim osobama,protiv nesanice, depresije, kod poremećaja varenja, za detoksikaciju organizma, kod poremećaja krvnog pritiska, bolesti zglobova, podstiče mentalnu i fizičku snagu zatim imunološke funkcije.
Svi mogu koristiti bez obzira na starost, pol, za lečenje razne bolesti kao preventiva.
Ženšen-Ginseng sastav:ginsenozide, peptide,glikozide, triterpen,saponin,eterična ulja, polisaharide, masne kiseline, ugljeno hidrate, fenolna jedinjenja i još mnoge minerale u tragovima.
Način pripreme:ženšen se suši, usitnjava i koristi se u obliku praha, tečnog ekstrakta, kapsula, tinktura i medom zasladjenih slatkiša.Koriste se i listovi ove biljke, ali se najviše primenjuje ekstrakt osušenog korena.
Može da se konzumira na jednostavan način1-2 gr.suvog korena konzumirati svakog dana skuvanog u vidu čaja.Dodati komadiće sušenog korena ženšena u šolju vrele vode sačekati 5-10 minuta (uzavisnosti koliko želte da čaj bude jak).Ženšen može da se dodaje u toku pripreme drugih čajeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.