Organska hrana treba da bude naša ishranaPostoji velika razlika izmedju organske i konvencionalne hrane. Preradjeni proizvodi su bez pescitida, veštačkih boja i aroma, nema hormona rasta, nema genetske modifikacije ali prinosi su manji.Takva hrana je bila na trpezi naših predaka širom Sveta poput spelte, prosa, kinoe, ovsa, amaranta itd.Pred nama stoji povratak starim vrednostima i ukusima.
Organska hrana je mnogo hranljivilja od savremene ishrane i pogodan je za svaki obrok.
Tempo današnjeg života primorava uzimanje brze hrane, grickalice koji nam utole glad.
Proizvoditi organske namirnice znači razumeti prirodu i njena bogatstva i upotrebiti na pravi način.Osnovu čini biološki uzgoj razne životinje koji slobodno pašu na otvorenim ekološkim pašnjacima na dnevnom svetlu u svežem vazduhu.
Iz organskog uzgoja možete naći Bio hranu za bebe:možete naći razne proizvode od mesa, žitarica, voće i povrće, namaze za hleb, paštete, meda, piričane, kukuruzne, speltine i amarantine niskokalorične grickalice, mlečne bele i tamne čokolade sa raznovrsnim sortama, razne poslastice, kolače i orašastih plodova.
Ove namirnice isto tako mogu konzumirati i odrasle osobe:
Kada su u pitanju namirnice iz organske poljoprivrede namenjen je veganima i vegetarijancima ali i osobama sa intolerancijom na odredjenu vrstu hrane.Treba dati važnost napicima i čajevima koje su pravljene iz organskog proizvoda.Razne sokove: od jabuke, šljive, groždja, kruške, maline, jagode, dunje.Isto tako i čajevi koji pružaju pun užitak preko cele godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.