Zdravlje i Lepota - Lifestyle portal namenjen ženskoj populaciji sa praktičnim savetima i edukacijom - Nega Lica i Tela - Zdravlje Žene - Zdrav Život

Fitnes

Bowen terapija

Naš mozak često ne može da primi previše informacija, da sagleda zdravstvene probleme, tu nam može pomoći Bowen tehnika.Tu se ne radi o masaži tela već se specifičnim pokretima na telu preko mozga šalju se poruke i telo dovodi u stanju balansa.Bowen tretman se sastoji od nežnih pokreta na tačno odredjenim tačkama na telu.Izmedju pokreta postoje pauze koje su neophodne, da bi se telo omogućilo da obradi poruke preko sistema-neurotransmitera.Prilikom totalne relaksacije tela aktivira se sposobnost uma u balans  i harmoniju.Bowen tehnika ne deluje  samo preko nervnog sistema već i putem krvotoka i limfnog sistema.Ova tehnika popravlja bolju uskladjenost tela, povredjeni ili napeti mišići se rasterećuju i popravlja se limfotok-telo se vrati u stanje balansa.Korisno je uraditi od 1-3 tretmana sa dobrom Bowen terapeutom.Važnost ove tehnike je da ne postoji kontraindikacija i može da se primeni kod svake osobe čak i kod dece.

Metabolički fitnes

metabolicki-fitnesMetabolički fitnes je vrlo jednostavan i pristupačan svakom.Sve je moguće uraditi kod kuće.Režim ishrane je vrlo aktuelna i uspostavlja se koordinacija i kondicija, smanjuje se procenat masti u organizmu i kilogrami.Osoba je zdravija i zadovoljnija.Metabolički kapacitet-fitnes važan je za opšte zdravlje pojedinca a naročito za razvoj metaboličkih bolesti.Metabolički fitnes je u direktnoj vezi sa intenzitetom korišćenja mišića ali čak i nizak nivo fizičke aktivnosti ima blagotvorno dejstvo, koji ne mora da bude agresivan.Princip je u koordinaciji, jačanje muskulature i povećanje elastičnosti.Izbalansiranom ishranom ne postoji osećaj gladi već sitost i zadovoljstvo.Ceo proces predstavlja budjenje lokomotornog sistema tako koštanog, nervnog, zglobnog i mišićnog.Održavanje organizma sa svim važnim materijama.Kod metaboličkog fitnesa nema ograničavanje vremena, intenzitet  vežbanja već je kriterijum napredak, dobar osećaj, lako izvodjenje pokreta, koji su nekad predstavljali napor.Krajni cilj ovog fitnesa je smanjenje masnog tkiva, posebno u predelu stomaka.

Vežbanje vam pomaže da živite duže

Vezbanje vam pomaze da zivite duzeVežbanje vam pomaže da živite duže, gubite kilograme i jačate srce. Ono je najbolji mogući lek za sve. Evo i koja zdravstvena stanja možete lečiti vežbanjem.
1. Anksioznost
Postoji svakodnevna anksioznost od koje svi patimo, zbog posla, novca i porodičnih problema. Međutim, postoji i klinička anksioznost koja može nastati iz depresije.
Najbolje vežbe: Za osobe koje pate od hronične anksioznosti, najbolje su meditativne vežbe koje se fokusiraju na disanje, kao što je joga.
2. Gubitak pamćenja/Kognitivni problemi
Vežbanje stimuliše protok krvi do mozga, naročito do onih delova koji kontrolišu memoriju, pažnju i donošenje odluka.
Najbolje vežbe: Bilo šta što je novo za vas. Naučite tai či, da igrate tenis ili neki novi ples.

Opširnije...

Laki fitnes saveti za ravan stomak

laki fitnesOSNOVNI TRBUŠNJACI
Iako vežbi za stomak ima mnogo, klasični trbušnjaci su najefektivniji. Važno je da pokrete pravite polako.
1. Lezite na leđa, noge su savijene u kolenima, stopala ravno na podu, a ruke pored ušiju.
2. Savijte ramena unapred, a donji deo leđa ostaje na podu. Zategnite trbušnjake, izdahnite dok se podižete, a udahnite dok se spuštate. Svako ponavljanje treba da oduzme oko četiri do pet sekundi.
3. Dva seta od 12-15 ponavljanja svaki drugi dan
ZAMISLITE GREJPFRUT
Jedna od najvećih grašaka koju ljudi prave kad rade trbušnjake je to što spuštaju glavu. To opterećuje vrat i skreće fokus sa vaših trbušnjaka. Svaki put kada radite vežbe za stomak na podu, zamislite da vam je grejpfrut zaglavljen između brade i grudi.

Opširnije...

Vežbanjem za dobar glas

vezbanje-za-dobar-glasMože da se dogodi da zbog infekcija grla, naprezanja  glasnih žica, nakon hladnih napitaka, jela, poslastica iznenada se dešava promena boja glasa ili tona.Kod takvih slučajeva treba uraditi sledeće vežbe, da bi se glas normalizovalo.
-Ovlažite glasne žice, popijte čašu vode, zatim stavite vlažne papirne maramice na lice, i duboko udahnite vazduh kroz nos.
-Na lice se stavlja hirurška maska, zapušite nosdrve uz izgovaranje samoglasnike (A, E, I, O, U), oko tri minuta. Sa ovom vežbom se vrši rezonantnost glasa.
-Izgovarajte glas "R".Duboko udahnite i prilikom izdisanja se izgovara glas R, R, R, R, R zatim ponovite ovu vežbu sa dodatkom  B, R, R, R. Ovi glasovi masiraju i čine elastičnijem glasne žice.
-Opustite ramena i grlo sa vežbama koji stimuliše i opušta glasne žice. Nagnite glavu na desnu stranu i pružite u isto vreme otpor sa rukom zatim kažiprstom pritiskajte donji deo brade i okrećite ramena u smeru kazaljke na satu  a posle u suprotnom smeru.Tako vršite stimulaciju glasnih žica i grla.

Strana 1 od 8