vezbanje-za-dobar-glasMože da se dogodi da zbog infekcija grla, naprezanja  glasnih žica, nakon hladnih napitaka, jela, poslastica iznenada se dešava promena boja glasa ili tona.Kod takvih slučajeva treba uraditi sledeće vežbe, da bi se glas normalizovalo.
-Ovlažite glasne žice, popijte čašu vode, zatim stavite vlažne papirne maramice na lice, i duboko udahnite vazduh kroz nos.
-Na lice se stavlja hirurška maska, zapušite nosdrve uz izgovaranje samoglasnike (A, E, I, O, U), oko tri minuta. Sa ovom vežbom se vrši rezonantnost glasa.
-Izgovarajte glas „R“.Duboko udahnite i prilikom izdisanja se izgovara glas R, R, R, R, R zatim ponovite ovu vežbu sa dodatkom  B, R, R, R. Ovi glasovi masiraju i čine elastičnijem glasne žice.
-Opustite ramena i grlo sa vežbama koji stimuliše i opušta glasne žice. Nagnite glavu na desnu stranu i pružite u isto vreme otpor sa rukom zatim kažiprstom pritiskajte donji deo brade i okrećite ramena u smeru kazaljke na satu  a posle u suprotnom smeru.Tako vršite stimulaciju glasnih žica i grla.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.