pilatesPilates je mešavina joge, istezanja i gimnastike. On se fokusira na poboljšanje držanja tela vežbanjem trbušnih mišića, leđa i mišića koji stabilizuju kičmeni stub. Postoji više nivoa intenziteta pilates vežbi, od onih koje su dovoljno lagane za trudnice i starije osobe, do onih dovoljno izazovnih i rigoroznih za sportiste. Pilates je drugačiji od joge, jer podrazumeva  dinamičnije pokrete, često koristi više od jedne grupe mišića istovremeno. Dok pilates pomaže u povećanju fleksibilnosti, boljeg držanja i snage, on ne predstavlja kardio trening ili trening snage, tako da bi trebalo da bude dodatak ovim treninzima.

Pilates je pre svega za one koji žele da oblikuju i toniraju mišiće. Većina ljudi koji treba da se oslobode viška kilograma, treba da se najpre fokusiraju na osnovne programe mršavljenja kako bi smanjili svoju telesnu masu i postali zdraviji, što se najbolje postiže uravnoteženom ishranom i redovnom kardiovaskularnom vežbom.

 

Ako želite da smršate, preporučujemo tenis, planinarenje, šetnju, biciklizam, ples, itd … To su aktivnosti za koje ne asociramo negativna osećanja napora i obaveze, i njima je lakše baviti se na duže staze. Ako se ovim aktivnostima doda određen zdrav režim ishrane, na dobrom ste putu da ostvarite svoje ciljeve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.