16447_vrat-shutterstock_60527869_hfDa vas vrat i bore na njemu ne bi odali, počnite redovno da vežbate. Ključno je da zategnete i vodite računa o mišićima vrata, a kao rezultat nećete imati neprimeren podbradak.
Glavni mišići su musculus mentalis, odnosno bradni mišić i platizma, mišić što prekriva vrat i donje partije lica

PLAFON
Stojite uspravno, gledajte ka plafonu i iz tog položaja šaljite poljupce i istežite mišiće. Svaki poljubac zadržite 5 sekundi i ponovite to pet puta.

ROTIRANJE
Ovu vežbu možete raditi sedeći ili stojeći. Ispravite vart i počnite s bradom lagano da rotirate glavu od jednog ramena prema drugom. Ne žurite sa vežbom, već radite spore pokrete sa zategnutim mišićima brade. Ponovite tri do pet puta.

ISTEZANJE VRATA
Sednite na pod i levi dlan stavite na pod, otprilike 15cm od kuka, ali se ne oslanjajte previše. Podignite desnu ruku s unutrašnjom stranom dlana okrenutom prema licu i stavite ga preko glave i levog uva. Zatim pomoću ruke glavu nagnite, koliko ide, prema desnom ramenu. Držeći glavu nagnutu u desno, podignite levi dlan i dotaknite levo rame i lagano je gurnite unazad. Zadržite ovu pozu brojeći do 10. Isto ponovite i s drugom rukom.

SAVETI

Trčanje, vežbe sa tegovima i joga su najbolja pomoć da sprečite da imate vrat kao „harmonika“. Takođe, pažljivo žvaćite hranu – što više žvačete, mišići će biti jači. Budite opušteni, ne ljuti, jer su mišići čeljusti povezani s bradom i vratnim mišićima – opuštanje napetosti u tom području pomoći će s problemom podbratka. Ovo možete učiniti oblikovanjem usta u slovo „O“, istovremeno govoreći: „aaaaaaaaaa“ – kako biste opustili donju vilicu dok vam vrh jezika dodiruje zadnji deo donjih zuba.

5 MINUTA

Da bi vežbe imale efekta, radite ih svaki dan. Potrebno je oko pet minuta, a rezultati će ne samo na podbratku, već i na vratu i licu biti vidljivi posle nekoliko nedelja.
Izvor:Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.