kako-izbeci-prve-simptome-malaksalostiPromene u organizmu koje nastaju kod čestih oscilacija temperature, ne odražavaju se samo na hronične bolesnike. Osetljivost na vremenske promene usko je povezana sa imunitetom, pa će se tako promene najčešće odraziti na one sa slabijim imunim sistemom.
Evo par saveta stručnjaka, kojim ćete poboljšati vaš imunološki sistem, samim tim i lakše prebroditi vremenske promene.
Spavajte dovoljno – Lekari u ovakvim slučajevima preporučuju od 7 – 8 sati sna. Toliko je neophodno da se organizam odmori i obnovi za naredne aktivnosti, budući da se u pomnutim uslovima brže trošimo i lakše umaramo.
Unosite vitamine – Vitamini su neophodni za normalno funkcionisanje celokupnog organizma. Jedite što više svežeg voća i povrća, unosite namirnice bogate vitaminom C i B. Smanjite upotrebu soli i drugih začina, a konzumiranje alkohola potpuno izbacite. Ukoliko se nikotinski zavisnik, potrudite se da dnevnu dozu cigareta svedete na minimum. Jedite laganu hranu, i pijte što više vode. Preporučuje se od 1,5 do 2 l dnevno.
Posetite saunu – Lekovita dejstva saune odražiće se pozitivno na orgnizam. Pored toga što čete telo osloboditi nagomilanih toksina, sauna je podstiče cirkulaciju, blagotvorna je za reumu, artritis i povrede mišića.
Izađite na svež vazduh – Lagana šetnja do prodavnice, obližnjeg parka, posla ili prilikom izvođenja ljubimca imaće neverovatan učinak da se osećate lepše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.