Kako izlasci sa partnerom utiču na zdravljeKada se sledeći put budete svađali sa partnerom, imajte na umu da to može naškoditi vašem zdravlju. Prema rezultatima studije koja je vođena 20 godina, u srećnim brakovima ljudi su zdraviji.
Istraživači su upoređivali dobre i loše strane srećnih i loših brakova i otkrili su jaku povezanost između sreće u braku i dobrog zdravlja. To znači da ako radite na tome da vam brak bude dobar, ako izlazite uveče zajedno i slično, možete poboljšati zdravlje vašeg supružnika u slučaju da je bolestan.
Studija je istraživala sreću u braku i njen uticaj na zdravlje prateći 1.681 osobu. Svi oni su odgovarali na anketu koja je sadržala 11 pitanja u vezi sa tim koliko su zadovoljni različitim aspektima veze.
Dobrovoljcima je postavljeno i 13 pitanja o tome kako se bore sa ljubomorom, besom i prevarom. U isto vreme, njihovo zdravlje je ocenjivano kao odlično, dobro, solidno ili loše.
Ne postoji način da se dokuči da li dobar brak vodi do dobrog zdravlja i da li vas loš brak može učiniti bolesnim, ali je sigurno da kvalitet braka i zdravlje idu ruku pod ruku – kaže dr Kodi Holist, koautor ove studije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.