JesenJesen je najomraženije godišnje doba, koje nam svaki put ukrade leto. Ona se često se  izjednačava sa sivilom, kišama, hladnoćom, danima koji su toliko tamni da na momente deluje kao su zaboravili da svanu… Ipak, ovo je i period pečenog kestenja, kuvanog vina, zlatnih krošanja i prijatnih, svežih, ali sunčanih dana. Jesen nije samo godišnje doba pod oblakom koji nikako da se raziđe, a da li će nam raspoloženje biti kao i vreme ili ćemo doneti odluku da uživamo i u jeseni, zavisi samo od nas. Bilo da je vreme lepo ili tmurno, iskoristite ga maksimalno.
SUNCE JE JOŠ TU- ISKORISTITE GA
Sinonim za jesen su tmurni oblaci i kiša, pa lako zaboravljamo da je ovo i period miholjskog leta, sa čijom lepotm malo šta može da se poredi. To što nam kalendar poručuje da je vreme da se  zavučemo u kuću, ne znači da treba i da ga poslušamo.
Temperature padaju i leto je sve dalje, ali pred nama je još  par lepih dana koje itekako treba iskoristiti. Više nema perioda u danu kada morate da se krijete u kući zbog nenormalnih vrućina i iako moramo slojevito da se obučemo, rana jesen je vreme kada je boravak napolju najprijatniji.To što nije 30 stepeni ne znači da su aktivnosti na otvorenom završene. Ako ste tokom proleća i leta uživali u vožnji biciklom ili džogingu, nema razloga da tokom blagih jesenjih dana ne nastavite.Fizička aktivnost oslobađa od stresa i može biti baš ono što vam treba da se rasteretite i otresete sa sebe negativnu jesenju energiju.Ako ipak niste sportski tip, ali  volite prirodu, iskoristite sunčane jesenje dane da sa prijateljima ili porodicom provedete vreme na vazduhu. Uživajte na jesenjem suncu koje je mnogo prijatnije nego tokom vrelih letnjih meseci. Idite na reku ili u park, izađite iz grada, sedite u omiljenu baštu, idite u zoološki vrt ili barem prošetajte po kraju. Možda morate bolje da se obučete, ali jesenji pejzaži su svakako nešto što je vredno truda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.