ORADA
Treba je jesti da bi vam pamćenje bilo bolje. Ima 74 kcal u sto grama, 16 g belančevina i jedan gram lipida u 100 g. Spada u izuzetno posne ribe s visokim sadržajem fosfora (285 mg u 100 g) i zato se preporučuje u vreme ispita.
Nutricionista kaže: može da se jede svakodnevno zato što je bogata belančevinama, a siromašna mastima.
TUNJ
Jača mišiće i čini vas čvršćim. Ima 140-206 kcal, 25 do 30 g belančevina i šest grama lipida u 100 g ribe. Bogata je belančevinama, koje su neophodne našim mišićima i po sadržaju gvožđa nimalo ne zaostaje za mesom.
Nutricionista kaže: idealan je za dijetu; treba ga jesti jednom do dva puta nedeljno.
SARDELE
Sardele bi trebalo da jedete da bi vam koža bila lepša. Imaju 130 kcal, 20 g belančevina i pet grama lipida u 100 g ribe. Bogate su gvožđem (3,3 mg/100g), ali i vitaminom A, koji je neophodan za lepu kožu. Nutricionista kaže: bogate su polinezasićenim masnim kiselinama. Treba ih jesti jednom do dva puta nedeljno.
{gallery rows=2 cols=3}riba01{/gallery}
OSLIĆ
Jača i učvršćuje kosti. Ima 65 kcal, 15 g belančevina i 0,5 g lipida u 100 g ribe. Fileti oslića su posni, a sadrže dosta kalcijuma (120 mg/100g) i mogu da se jedu u neograničenim količinama.
Nutricionista kaže: preporučuje se deci i ženama u menopauzi.
BAKALAR
Jedite ga da biste sačuvali vitku liniju. Ima samo 70 kcal, 18 g belančevina i 0,7 g lipida u 100 g ribe. S obzirom da 100 g svežeg bakalara sadrži manje od jednog grama lipida, ovo je, uz list, jedna od najposnijih riba.
Nutricionista kaže: bogat je belančevinama i možete da ga jedete u neograničenim količinama, bez straha da ćete se ugojiti.
SKUŠA
Jedite skuše na žaru da bi vam srce bilo zdravo, Imaju 200 kcal, 19 g belančevina i 12 g lipida u 100 g. Sadrže famozne omega-3 masne kiseline, koje smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja.
Nutricionista kaže: jedite je dva puta nedeljno, naizmenično sa nekim manje masnim vrstama ribe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.