saka orasastih plodova na dan produzavaStalno ste u nekoj frci i često vam se čini kako dan treba da traje duže kako biste uspeli da završite sve svoje obaveze. Umesto da se stresirate i pokušavate da produžite dan, zašto jednostavno ne uradite nešto da produžite život. I to za dve godine.
To ćete učiniti tako što ćete svakog dana (ili barem pet dana u nedelji) jesti orašaste plodove, orahe, kikiriki, bademe, pistaći…
Jedna šaka, odnosno 30 grama na dan, sasvim je dovoljno. Ako ovo pravilo usvojite, automatski smanjujete rizik od raka, srčanih i respiratornih problema, kažu naučnici sa Harvarda.
Kada su žene u pitanju, konzumiranje svega dve šake ovih plodova nedeljno može da produži njihov život podjednako kao i džogiranje četiri sata nedeljno.
Dalje, žene koje imaju visok rizik od bolesti srca, mogu da prepolove opasnost konzumiranjem kašičice kikiriki putera jednom dnevno.
A da li ćete se od orašastih plodova ugojiti?
Do danas, urađeno je više od 20 kliničkih studija na ovu temu i zaključak je NE, od oraha i kikirikija se nećete ugojiti!
Primera radi, istraživanje je pratilo i ljude koji su tri meseca svakog dana jeli po 120 pistaća, a nisu se ugojili ni gram!
Dakle, grickajte i uživajte! 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.