Da li današnja deca previše znaju?Današnje vreme je novi pravac evolucije čoveka spajanje sa  tehnologijom, prilagodjavanje novom Svetu u eri virtualnih mreža i svetova mobilnih telefona, kompjutera i lap-topova.
Naša deca prilagodjavaju novom Svetu i ne znaju ili zaborave kako je to igrati se napolju, juriti po parku, ići na plivanje, voziti bicikl.Mi smo potpuno okrenuli ledja prirodi, zbog toga plaćamo visoku cenu.Ne teramo decu da kreću više, postaju sve gojaznija, već imaju problema sa šećerom, krvnom pritiskom, diskalkulijom, disleksijom, disgrafijom i još mnogo raznih smetnji, koji onemogućavaju decu u normalnom učenju i postizanju rezultata.
Previše brinemo, štitimo decu, udovoljavamo njihovim zahtevima i tako ih zapravo biološki oštećujemo.Dajemo u ruke mobilne telefone već od 3-4 godine da se smire, umesto da ih teramo napolje da se igraju u pesku, sa loptom, da trčkaraju, ili da ih izvedemo u šetnju, da skaču i forsiramo motoričke igre.
Deca zahtevaju ljubav i veliku dozu nas samih u eri visokih tehnologija lako je izgubiti sebe i osećaj za budućnost naše dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.