U Srbiji zašto mladi neće da se vakcinišu?Srbija je bila zemlja medju prvima, koja je nabavila vakcine protiv Korona virusa. Mnoge razvijene zemlje su samo maštali o vakcinaciji, dok naši gradjani su mogli da biraju sa
„švedskog stola“, koju će vakcinu primiti.Pričalo se  o kolektivnom imunitetu, jer smo imali najviše vakcine, ali se negde pogrešilo.U početku je vakcinacija vrhunski krenula, dok su stariji ljudi išli naročito penzioneri i u jednom trenutku kada je trebala mlada populacija da se vakciniše nastala je kolebanje, dugo razmišljanje, odlaganje, da je veća šteta od vakcine, protest protiv vakcinacije tako su nastali antivakseri, ne razmišljajući da delta soj virusa koji je i kod nas izričito napada mlade i daje tešku kliničku sliku.Zato su Kovid bolnice pune sa mladima, koji nisu vakcinisani.Kada dolazi do infekcije traže pomoć od lekara, a ne od antivaksera.
Vakcinacijom su mnoge bolesti iskorenili kao difterija, tetanus, veliki kašalj, variola vera, TBC itd.To se sve izdešavalo koje mladi i ne pamte.
Velika demokracija mladih je dovela do stanja nevakcinisanja jer je njima sve dozvoljeno svi rade kako ko misli.Mladi treba da su resurs jednog društva-a ne problem.Treba imati slogan kampanje „vakcinacija“ to je jedini način da ponovo budemo zajedno na zabavama, letovanju, putovanjima i javnim dogadjajima.
Vakcinacija je jedini lek i spas od bolnice, respiratora i smrti.Mladi mogu biti sebični, ali nemaju prava da zaražavaju okolinu.Delta mutacija korone ne bira populaciju, zato treba da se pridržavamo odredjenih pravila.Nošenje maske, često pranje ruke, fizičku distancu-a najpre vakcinaciju.Slično je i u Svetu teško je mlade podstaći za imunizaciju, oni su najveći prenosioci Korona virusa.Mladima se nudi plaćanje školarine, lutrije, novi telefoni, vaučeri postoje razne ideje za postizanje imunizacije.Mladi ne veruju da Korona virus može da ih zadesi sa teškom kliničkom slikom.
Postoji i zavere zašto omladina neće imunizaciju slušajući da izaziva sterilitet, da se ubacuje čip, da može da se uništi život ili čak roditelji ne dozvoljavaju.Medju omladincima postoji izraz bunta ili iz čistog hira odbijaju vakcinaciju.Kod nas u Srbiji je bila stimulacija gradjana sa novčanom davanjem 3.000 dinara svim vakcinisanim osobama od strane države, ali je bilo malo rezultata, motiv je trenutan a korist se gubi.
Prvo treba organizovano-ciljano vakcinisati zdravstvene radnike, prosvetni radnike u školama, fakultetima studentskim domovima, u Skupštinama Opštine, na pošti, u gerontološkim centrima, po prodavnicama i na javnim mestima.
Jedino rešenje je obavezna vakcinacija od dvanaeste godine starosti do starih osoba, isto tako kao je obavezna imunizacija protiv dečijih zaraznih bolesti.
No medjutim pravnici kažu da bi se time kršilo Ustav i smatralo bi se diskriminacijom.
Sad već u drugim zemljama uvedene su Kovid propusnice-pasoši zbog slobodnog kretanja i putovanja kao Velika Britanija, Francuska, Izrael, Australija, dok je Kina uvela takozvani
QR kod koji kategoriše ljude u različitim bojama.Propusnice su doveli do povećanja u broju vakcinisanih naročito medju mladima pošto su oni željni izlazaka i putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.