Higijena_djetetaPotrebno je pokloniti veliku pažnju sredstvima koja se koriste za pranje i njegu djece. Ona neogovarajuća mogu promijeniti PH kože, što rezultira njezinom suhoćom, te crvenilom i boli na mjestu oštećenja.
Kao što je i nama odraslima kupanje svojevrsni ritual dana, i bebama je on iznimno važan. Pravilnim kupanjem djeteta od samog početka, naučit ćete dijete da vam vjeruje i da se veseli vremenu koje odvajate za njegovu osobnu njegu.
Za kupanje treba odvojiti dovoljno vremena i ono bi trebalo biti otprilike uvijek u isto doba dana. Temperatura vode trebala bi biti oko 37 stupnjeva, a kako bismo očuvali mekoću nježne dječje kože, preporučuje se da u vodu dodate 2 do 3 kapi čistog hladno prešanog bademovog ulja.
A evo i koji su to prirodni sastojci koji će vašem djetetu omogućiti bezbrižno kupanje:
Dragocjeni sastojci kamilice, cvijet lipe i provitamin B5, koji izuzetno kvalitetno djeluje kako na kožu isto tako i kosu odlični su sastojci za njegu beba. Prirodni miris, odnosno etetrično ulje lavande djeluje vrlo umirujuće na dječju psihu i nakon rituala kupanja, svakako će najmlađe pripremiti na onaj drugi dio, a to je jedan bezbrižan i miran san.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.