kako_sam_posle_porodjaja_vratila_vaginu_u_formuKler Lundberg živi u Francuskoj, i prošlog novembra postala je mama. Ona je imala odlično iskustvo sa francuskim bolnicama i lekarima koji su i posle porođaja brinuli o njoj, pa je svoju priču poželela da podeli sa drugim ženama, koje prolaze kroz težak period posle porođaja.
Porodila sam se na klinici “Leonardo Da Vinči”, a nakon toga prepisali su mi deset do dvadeset tretmana koji će mišiće moje vagine povratiti u formu. To je u francuskoj postnatalnoj medicini uobičajena praksa. Dva meseca posle rođenja ćerke, uspela sam da naučim svoju vaginu nekim trikovima”, kaže Kler.
Tokom trudnoće, dobila je stomak i porasle su joj drugi, a kako kaže, nakon trudnoće, njeno telo postalo joj je nepoznato.
“Grudi su mi dosta porasle. Ranije sam bila upoznata sa svojim intimnim organom, ali sada mi je sve bilo strano. Hvala Bogu pa od 1985. Francusko osiguranje plaća program postnatalne nege žena, jer oni su svesni da žene žele da imaju seks sa svojim muževima negudo posle porođaja”, priča Kler.
Za vraćanje vagine u stanje pre porođaja koriste se dve metode: ručno i uz pomoć naprave slične vibratoru.
“Prvi način je veoma neprijatan, s obzirom da vam terapeut stavi dva prsta u vaginu, dok vi pravite kontrakcije. Ni drugi način nije prijatniji, jer se koristi električna naprava poput vibratora koja ispušta talase koji kontrakuju mišiće”, objašnjava porodilja.
Njena ćerka sada ima tri meseca, a nakon svih neprijatnih terapija ona je prezadovoljna.
“Tačno je da ove vežbe smanjuju bolove u karlici koji traju mesecima posle porođaja. Koliko sam primetila, Francuska je jedna od retkih zemalja koja pruža ovu pomoć porodiljama. U Americi ženi savetuju da ima seksualne odnose šest meseci posle porođaja, a ukoliko je srećnica, ginekolog će joj reći za Kegelove vežbe, ali bez objašnjenja”, kaže Kler Lundberg.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.