Što sami možete učiniti?

Jedan od osam parova ima problema s neplodnosti. Suočeni s ogromnim emocionalnim i tjelesnim pritiskom, mnogi parovi traže alternativne tretmane. Alternativni tretmani neplodnosti mogu u potpunosti riješiti problem neplodnosti u muškaraca i žena ili, umjesto toga, povećati efikasnost tradicionalnog liječenja.

Postoje brojni uzroci neplodnosti, uključujući stres1. pritisak. 2. bilo kakvo stanje koje uzrokuje duševnu ili tjelesnu napetost., ožiljkasta tkiva i priraslice koje mogu blokirati protok krvi u reproduktivne organe. Na primjer, jajovodi su vrlo mali, pa ako su upaljeni lako mogu postati blokirani.

Uspjeh alternativnih liječenja neplodnosti ovisi o točnom broju, težini i stručnosti liječnika. Na primjer, žena koja ima samo blagu blokadu jajovoda može izbjeći operaciju povećanjem protoka krvi u zdjelicu te smanjenjem upale s kombinacijom masaža, pravilnom prehranom i dodacima kao što su riblje ulje.
Tradicionalna kineska medicina i Csu drevne prakse koje se koriste za liječenje neplodnosti već stoljećima. Ove metode liječenja mogu pomoći kod specifičnih nedostataka.

Prvi koraci koje parovi mogu poduzeti kako bi poboljšali svoju plodnost su ključne promjene načina života.
Izbacite stimulanse kao što su kofein Gorkog okusa, topiv u vodi, to je sastojak koji stimulira središnji živčani sustav i blagi je diuretik (pospješuje izlučivanje tekućine). i nikotinJako toksična i ovisnička sastavnica duhana. Iako pušenje ne mora biti smrtonosno, postoji odnos uzroka i posljedice koji dovodi do srčane bolesti.. Eliminirajte alkohol. Jedite svježu, organsku hranu. Započnite uzimanje folne kiseline za koju se pokazalo da smanjuje oštećenja neuralne cijevi u djece.

Smanjite izloženost stresu. Činjenica je da stres1. pritisak. 2. bilo kakvo stanje koje uzrokuje duševnu ili tjelesnu napetost. može utjecati na plodnost. Stres1. pritisak. 2. bilo kakvo stanje koje uzrokuje duševnu ili tjelesnu napetost. narušava hormonsku komunikaciju između mozga, hipofize, jajnika i može ometati sazrijevanje jajašca i ovulaciju. Postoji izravna veza između mozga i reproduktivnog trakta. Kada je žena pod stresom, može imati grčeve u jajovodima i maternici, koji će ometati kretanje i ugradnju oplođenog jajašca. Za muškarce, stres1. pritisak. 2. bilo kakvo stanje koje uzrokuje duševnu ili tjelesnu napetost. utječe na broj spermija, mortalitet i strukturu. ImpotencijaNesposobnost muškarca da postigne erekciju i orgazam. i poteškoće s ejakulacijom su često uzrokovane emocionalnim problemima.

Indeks tjelesne mase (BMI) ima značajnu ulogu u plodnosti. Žena s 10 do 15 posto viška masnog tkiva može imati neravnotežu estrogena koja može uzrokovati probleme s ovulacijom. Isto tako, razina tjelesne masti Glavni izvor energije za ljude i životinje. Masti sadržavaju devet kalorija po jednom gramu. ispod normale može poremetiti menstrualni ciklus.

Ravnoteža hormona može biti ključ za funkcioniranje reproduktivnog ciklusa kod nekih žena. Žene bi trebale provjeriti razine hormona i omjer progesterona i estrogena. Osim toga, smanjen unos jednostavnih ugljikohidrata, rafiniranog šećera i procesirane hrane može pomoći u ravnoteži inzulina i potaknuti metabolizamMijena tvari i energije u organizmu., što pomaže uravnotežiti spolne hormone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.