IInfekcije-urogenitalnog-traktanfekcije urogenitalnog trakta su jedan od najčešćih razloga za odlazak lekaru. Više od 80 odsto ovih infekcija uzrokovano je bakterijom Ešerihija koli. Zbog same građe genitalnog trakta, žene su u daleko većem riziku od obolevanja, a neprijatni simptomi smanjuju kvalitet života i dovode do niza neprijatnosti u socijalnom i seksualnom funkcionisanju.
Oko 40 odsto žena bar jednom tokom života oboli od neke od ovih infekcija, a ono što najviše zabrinjava je činjenica da se ove infekcije moraju dugo lečiti i da se tokom života kod oko 10 odsto žena ponavljaju.
Imajući to u vidu kompanija „Ivančić i sinovi“, na našem farmaceutskom tržištu predstavila je dva nova
urološka leka, čija je klinička efikasnost i bezbednost dokazana u brojnim kliničkim studijama rađenim
širom sveta, a koja će sada i našim pacijentima omogućiti da unaprede svoje zdravlje, preveniraju bolest i poboljšaju kvalitet života.
Prof. Dr Vinka Vukotić, upravnica Klinike za urologiju KBC „Dragiše Mišović“ kaže da su najnovije smernice Evropske asocijacije urologa gde se od 2010. godine kao standardna terapija i prevencija ovog tipa infekcija preporučuje lek Uro-Vaxom®. Uro-Vaxom® je bakterijski lizat E.coli u obliku kapsula koji podstiče prirodni imunitet organizma protiv urinarnih infekcija i poboljšava kvalitet života pacijenata koji pate od čestih,
ponavljanijh infekcija urinarnog trakta.
–  Lek Uro-vaxom za skoro 50 odsto smanjuje broj rekurentnih urinarnih infekcija i za skoro 70 odsto smanjuje upotrebu antibiotika u tretmanu ovih infekcija – rekao je direktor Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije, prof. Dr Zoran Džamić.
Impotencija je ozbiljan problem, koji pored negativnog uticaja koji ima na psihofizičko stanje pacijenata, narušava i međuljudske odnose. Terapija erektilne disfunkcije predstavlja značajan problem i veliki izazov za
modernu kliničku praksu, a fenomen koji prati promociju takvih lekova često je postao više medijski,
sociološki i psihološki fenomen, nego uistinu farmakološki i naučni.
– Za razliku od postojećih lekova za terapiju erektilne disfunkcije koji deluju samo na poboljšanje potencije, novi proizvod Tribestan® kontinuiranom primenom povećava i seksualnu želju, odnosno libido, što je značajna razlika i ključna prednost ovog leka, potpuno prirodnog, biljnog preparata sa višedecenijskim kliničkim iskustvom i odličnim bezbednosnim profilom- istakla je Dr Sanda Popovac iz komapnije „Ivančić i sinovi“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.