Koji znakovi ukazuju na nedostatak vitaminaZa pravilno funkcionisanje organizma nivo vitamina igra važnu ulogu jer bez ovih molekula nema ni jakog imuniteta što čini zdravlje čoveka.Treba obratiti pažnju kako se osećamo i kako izgledamo, jer mogu ukazati da su vitamini u organizmu na niskom nivou.
Bled ten: ako je lice bledo, radi se o nedostatku B12 vitamina, gvoždja i folne kiseline.Uz to oseća se umor zaista ste  u nedostatku ovih elemenata.
Blede usne: i desni ukazuju na nedostatak gvoždja.Ti simptomi naročito su izraženi kod populacije ženskog pola.Treba nadoknaditi gvoždje ishranom.Konzumirajte što više spanaća, zelje, salate, crveno meso, ribe, pasulja uz dodataka suplemenata.
Krvarenje  i osetljivost desni: radi se o nedostatku vitamina C, nedostatak može izazvati ozbiljne probleme u organizmu poput gingivitisa, skorbuta, ispadanje zuba, bolove u mišićima.C vitamin što pre treba nadoknaditi jesti citrusno bobičasto voće, mango, papaja, kiwi, limun, narandža, paprike uz dodatka suplemenata.
Natečene oči: može biti znak nedostatka joda, lomljivi nokti i suva koža zatim obesitas.Jod treba nadoknaditi sa ishranom bogatom jodom morska trava, riblje meso što više, morske i orašaste plodove.
Oštećena kosa: ukoliko je kosa postala suva, loljiva sa perutom ili bez, iz organizma nedostaje Biotin-vitamin B7.Nadoknadite jelovnikom pečurke, žumancetom i karfiolom.
Možete uzeti i kozmetičke preparate za kosu sa sadržajem Biotina uz negu i pranje dobro izmasirajte kosu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.