Trening_asertivnostiAsertivni trening- namenjen je svim ljudima koji žele da poboljšaju svoje komunikacijske veštine kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju. Osobe koje su socijalno stidljive, sklone odlaganju obaveza, koje imaju tremu prilikom javnih nastupa i koje žele da nauče kako da upravljaju svojim emocijama, mogu imati velike koristi od asertivnog treninga.

Asertivni trening koristan je svima koji imaju osjećaj da ih drugi iskorištavaju i koji smatraju da se ne znaju dovoljno dobro izboriti za svoja prava. Asertivno komuniciranje pomaže čoveku da se zauzme za sebe i izgradi samopouzdanje u poslovnoj, socijalnoj i ljubavnoj sferi funkcionisanja.

Asertivni trenig se odvija grupno i individualno. Prednost grupnog rada sastoji se u sticanju socijanih veština na licu mesta kroz upoznavanje sa ostalim učesnicima treninga i uvežbavanju komunikacijskih veština kroz vežbe koje se u okviru treninga zadaju. Trening može da se odvija i individualno kroz sprovođenje vežbi i zadataka koje klijent uči na treningu a potom postepeno počinje da primenjuje u svom svakodnevnom okruženju.

Asertivni trening vam omogućava sticanje sledećih veština:

  • Razvijanje komunikacijskih i socijalnih veština
  • Jačanje samopouzdanja
  • Razvijanje sposobnosti da konstruktivno rešavate konflikte sa drugim ljudima
  • Redukovanje stresa, anksioznosti, socijalne stidljivosti, treme, besa
  • Razvijanje veće osetljivosti i razumevanja za druge ljude
  • Razvoj samoodgovornosti, rad na sebi i sopstvenom razvoju
    Izvor:psiholoskikutak.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.