refleksologija-i-stresAko imate ozbiljne medicinske probleme, ova  tehnika možda neće pružiti olakšanje. Međutim, refleksologija može da simptome i pomogne u izlečenju poboljšavajući limfnu drenažu i cirkulaciju, stimulišući nervne puteve i opuštajući mišiće.
Refleksologija i bol u leđima
Retke su osobe koje se u današnje vreme ne žale na bolove u leđima. Ona može da varira od lagane neugodnosti do hroničnog stanja. U većini  slučajeva se ne radi o rezultatu povrede ili traume. Manjak fizičke aktivnosti, teški fizički rad i sedenje svakako doprinose bolesti koja svoje žrtve ponekad i paralizuje. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, bol u donjem delu leđa je vodeći uzrok invaliditeta u svetu.
Ako želite da se  rešite bolova kroz refleksologiju prvo morate da nađete kvalifikovanog terapeuta koji će specifičnim tehnikama vršiti dubinski pritisak na područja stopala koja odgovaraju konkretnim problemima u leđima. Pre nego što se stanje popravi, biće potrebno nekoliko tretmana tokom kojih možete da osetite bol. Bolne tačke su često i najvažnije jer predstavljaju mesta blokirane energije. Zato će se terapeut na njima najduže i zadržati.
Tehnika stimulisanja određenih tačaka na stopalima se u današnjem ubrzanom životnom tempu pokazala kao odličan način borbe s „tihim ubicom“. Refleksolozi veruju kako je uravnoteženost uma, tela i duha temelj za postizanje dobrog zdravlja. Tretman refleksologije potpuno je prirodan, dakle ne zahteva korišćenje lekova. On na ne-invazivan način smanjuje napetost. Kako bi pomogli pacijentima da se opuste, terapeuti često kao deo tretmana koriste neku vrstu aromaterapijske masaže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.