Koliko su današnje žene srećneU moru svakodnevnih privatnih i poslovnih izazova, žene danas teško uspevaju da budu srećne.
Iako im je danas pruženo više prilika nego u prethodnim vremenima, žene se osećaju lošije i manje su zadovoljne u životu, pokazalo je jedno kanadsko istraživanje.
Rezultati pokazuju da su jednako nesrećne mlade i stare žene, one koje su u braku i one koje nisu, kao i žene koje imaju decu i one koje ih nemaju.
Rezultati su za neke iznenađujući, s obzirom na to da su moderne žene oslobođene svoje tradicionalne uloge domaćice. Danas su žene moćnije, bolje su od muškaraca u poslovima obrazovanja i u njihovim rukama je odluka o stvaranju porodice.
Ali ima onih koji imaju i drugačije mišljenje, pa su tako iz jednog kanadskog ženskog udruženja poručili da žene naizgled danas imaju sve, ali da su još u inferiornijem položaju, iako se to jasno ne pokazuje.
„Žene vrlo teško dolaze do visokih funkcija, a i kad dođu, nadređeni ne žele da im izađu u susret. Žene i kod kuće imaju mnogo obaveza, pa bi trebalo da imaju fleksibilnije radno vreme“, objasnile su vođe istraživanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.